dimarts, 5 d’abril del 2011

L'Agricultura en les Zones de Muntanya


L’agrupació local del PSPV de Beniarrés ha encetat hui dia 4 d’abril un cicle de xarrades/col.loqui que aniran realitzan-se al llarg de tot el mes.

La primera xarrada, baix el títol “l’agricultura en zona de muntanya”, ha estat a càrrec del diputat autonòmic Antonio Lozano, portaveu d’agricultura en les Corts Valencianes per el PSPV-PSOE.

S’ha fet un diagnòstic del model agrari actual que es troba en una permanent crisi i, s’ha destacat les peculiaritats de l’agricultura d’interior on l’agricultor patix i viu la disminució de la seua renda i el desiquilibri cada vegada més gran del medi rural per no estar les comarques rurals potenciades amb polítiques clares per part del govern de la Generalitat Valenciana.

El diputat, Antonio Lozano, ha recalcat que el Consell no té , ni ha tingut al llarg dels 16 anys de govern una estratègia global per al desenvolupament rural i, que s’ha limitat a executar una seris de projectes inconexos i descoordinats entre si que de ninguna manera han contribuit a millorar en el seu conjunt la vida dels homes i dones del camp, ni les expectatives de desenvolupament d’estes comarques de l’interior.

S’ha produit un debat entre els assitents i, tots han arribat a la mateixa conclusió: el desanim dels joves per a construir en els pobles el seu projecte de vida per no tindre una renda digna, el que provoca un despoblament de les zones d’interior.

A la reunió també han assistit el diputat autonòmic de l’Alcoià, Amando Vilaplana i la diputada del Comtat i veïna del poble Mª Vicenta Crespo acompanyada per el futur alcaldable Jesús Gozálbez.


Beniarrés 4 d’abril de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada